Sunday, February 25, 2007

Sila Beri Tunjuk Ajar!!

Alhamdulillah.... nothing much that i can say. It has been almost 11 miracle years since 1997. This year 2007 is the year. The time that i have been waiting for soooooooo long (11 tahun babe!).

Finally, i'm back to UUM. Seronok bukan main lagi. It was in 1998 when i applied for MSc. (Tourism) in George Washington University, Washington DC and Nevada University, Las Vegas, they approved my application. That time i already prepared for everything... goodbye malaysia! Ahaks.. seronok sebab nak pi belajar kat luar negeri. Bukan nya selama ini tak pernah ke luar negara, tapi masa tu perasaan lain tau... belajar lah katakan. Tapi dalam seronok2 tu sedih menjelma pasai JPJ and MARA tak approve aku punya loan. Tak dapatlah sponsorship. Sedih amat... terpaksa lupakan cita-cita.

Lepas tu memendam rasa merajuk tak sudah (buruk sangat) sehinggalah tahun lepas. 10 years in airlines! travel here and there sapa tak suka tapi hati ini setiap hari rasa nak jadi student gak. After a year of preparation, aku dapat tempat kat UUM dan UiTM (MassCom.) mana satu nak pi nih.... akhirnya keputusan dibuat, UUM.

So, the day that have been waiting for came. Mendaftar lah aku kat uum pada 7hb Januari 2007. Tarikh keramat ye! Maka jadiklah aku MASTER student kat UUM. Part-time ajelah. Kesahlah, part-time pun part-time lah...

Persoalannya ialah, ramai yang tertanya-tanya terutamanya sebahagian besar kengkawan kat KL tu...(dengkilah tu.. busuk hati hehehe) kenapa aku sudah gila hantu nak buat part-time kat UUM sintok. Pada masa yang sama kena travel every week ke sana. Bukan ke masih ada KL Campus? Hehehehe tak boleh cakap. Rahsia! oklah aku bagi klue.... sebab UUM ni cantik. Aman damai sentosa.....

Tipu......

Nantilah aku cerita kemudian ek. Sekarang aku nak menikmati keindahan UUM sekali lagi sebelum aku balik ke KL. Esok pegi Sydney. Seronok jugak, Boleh ke Paddy Market, Sydney Opera dan banyak tempat lagi walaupun dah berpuluh-puluh kali aku pergi kesemua tempat tu.

Ta da....

3 comments:

Daffie said...

Yup, bila orang tahu Fie ke UUM dulu. Ramai yang tanya apsal Fie masuk ke dalam hutan tu..Mungkin kedamaian yang Fie cari.. Take care Hanz.. Ole2 dari sydney.. Joking.. See you next two weeks kay!

TAREEQ-NAUFAL said...

By choosing UUM... is representing my personality.

rahsia_jejaka_bitara said...

Hutang emas dibayar orang,
Hutang menantu bayar sendiri,
Hujan emas di negeri orang,
Hujan batu di negeri sendiri.

Seronok orang tu travel sana sini.
Bila lah nak rasa cam tu kan. Murahkanlah rezeki aku. Amin.